Acusados estavam fazendo o transporte de combustível de uma embarcação às margens do rio para um caminhão

Boothouders van Commewijne hebben woensdag uit protest hun boten aan de ketting gelegd. Hierdoor konden persoon de oversteek niet doen vanuit Meerzorg naar paramaribo. De boothouders onderhouden de trajecten over de Meerzorg-Paramaribo, Nieuw Amsterdam-Paramaribo, Mariënburg- Johanna Margrita, Alkmaar-Kroonenburg en Domburg-Laarwijk.

De boothouders zijn in actie gegaan omdat zij voor de afgelopen twee jaar geen brandstof compensatie hebben ontvangen. De boothouders is medegedeeld dat zij de brandstof compensatie niet zullen krijgen. Dit heeft minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie hen voorgehouden na een bespreking te hebben gehad met hen op dinsdag. De minister hield hen voor dat zij de subsidie zouden afbouwen en daarvoor een intentieverklaring hebben getekend. De boothouders zijn hier niet blij mee en vinden dat zij nooit akkoord mee zijn gegaan met het tekenen van een intentieverklaring.

Om de mensen die afhankelijk zijn van de boot toch te vervoeren werden pendelbussen ingezet om de mensen te vervoeren. De mensen waren niet blij met de situatie omdat veel van hen laat aan het werk zijn aangekomen. Ze hopen dat er spoedig een oplossing wordt gezocht voor dit probleem. De bewoners van Commewijne maken nog altijd gebruik van de boten omdat ze dan ook niet in de file hoeven te zijn van de Wijdenbosch brug. Ook voor de ander trajecten is het een onmisbaar vervoer voor de mensen.

Foto: LPM

Comentar

Comentar