spot_img
spot_img

Overname Suralco verschoven

Atualizado há

De staat en multinational Alcoa hebben besloten om de overdracht van alle belangen van het bedrijf aan Suriname te verschuiven. De bedoeling was om op 1 juli de overname rond te krijgen, maar partijen hebben nog geen overeenstemming kunnen bereiken.

SuralcoIn een gezamenlijke verklaring zeggen zowel de staat als Alcoa dat er vorderingen worden geboekt. Tegen eind dit jaar hopen partijen een eerste akkoord te tekenen over de overname. Een streefdatum van de overdracht is gesteld op 1 augustus.

Het gaat concreet om de aluinaarde raffinaderij op Paranan, de Hydro krachtcentrale op Afobaka en enkele mijnbouwbelangen en concessiegebieden die vallen onder Suralco, dochtermaatschappij van Alcoa.

Suralco, die de bauxietsector in Suriname heeft ontwikkeld, was eens de meest belangrijke company in Suriname. Bauxiet was letterlijk de kurk waarop de Surinaamse economie dreef.

Echter is deze sector nu van generlei waarde meer voor Suriname. Integendeel kost het de staat Suriname bommen geld om de bauxietsector in leven te houden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: