Op maaandag 8 april is de One Stop Window (OSW) gelanceerd. Dit heeft als doel een verbeterde samenwerking van het CBB en de consulaire zaken van het ministerie van Buitenlandse zaken. Deze samenwerking moet leiden tot een efficiëntere afhandeling van de diensten waaronder paspoorten, akten en verklaringen ten behoeve van personen van Surinaamse afkomst.

De OSW is ondergebracht op de afdeling paspoorten op het CBB hoofdkantoor aan de mr. Jaggernath Lachmonstraat. Op de maandag, woensdag en vrijdag worden de werkzaamheden vanuit deze unit door het personeel van Buza verricht. Hierdoor zullen de wachttijden van de bovengenoemde stukken verkort worden.

Met de ingebruikname van de OSW kunnen de Ambassades en Consultaten van Suriname in het buitenland rechstreeks in contact met de wedewerkers op kantoor zijn dankzij de technologie.

Zowel de minister van Buitenlandse Zaken alsook de minister van Binnenlandse Zaken zijn van mening dat beijvert zal worden om Surinamers die in het buitenland zijn, alsook personen van Surinaamse afkomst op een dusdanige  manier te bedienen, zodat aanvragen tijdig worden afgehandeld.

Foto: NII

Comentar

Comentar