spot_img
spot_img

Oproep gedaan tot Saamhorigheid tijdens Buitengewone Openbare Vergadering DNA

Atualizado há

De Nationale Assemblee (DNA) heeft woensdag een Buitengewone Openbare Vergadering belegd in verband met de 40ste herdenking van de Staatkundige Onafhankelijkheid van Suriname.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons, president Desi Bouterse en de fractieleiders hebben het woord gevoerd. Er werd een historisch overzicht gegeven door alle sprekers waarbij de hoogtepunten en dieptepunten van Suriname werden belicht.

De staatsgreep van 1980 gevolgd door de decembermoorden van 1982 worden door de oppositie bestempeld als absolute dieptepunten in de geschiedenis van Suriname. Herstel van de democratie in 1987 is voor hen een hoogtepunt. De coalitie richtte zich meer op de successen die er zijn geboekt.

DNA-voorzitter Geerlings-Simons deed een beroep op de Surinaamse gemeenschap en politieke leiders om de handen in elkaar te slaan om de ontwikkeling van Suriname te bevorderen.

Ook president Desi Bouterse deed dit. Hij waarschuwde verder voor internationale ontwikkelingen die de soevereiniteit van Suriname onder druk zetten. Hij heeft het over transnationale handelsverdragen tussen de VS en Europa die vooral landen als Suriname zullen treffen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: