spot_img
spot_img

Opperbevelhebber bedankt leger voor inzet in strijd tegen Covid-19

President Santokhi brengt bezoek aan leger als opperbevelhebber.

Atualizado há

- Publicidade -

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag een bezoek aan het Nationaal Leger, in de Memre Buku Kazerne gebracht. Het is eerste bezoek dat het staatshoofd aflegt aan deze groep gewapende macht, in de hoedanigheid van opperbevelhebber. Tijdens zijn toesprak gaf de opperbevelhebber aan dat de wereld zich momenteel bevindt in een Covid-19 pandemie. Geen enkel land is bespaard gebleven van de pandemie merkt de opperbevelhebber op. Volgens hem is geen enkele autoriteit, ongeacht wiens men is uitgezonderd geworden bij deze virus.

Suriname is als land niet uitgezonder noch het leger is uitgezonderd wanneer het op Covid-19 komt. De president heeft zich voor een tweede keer laten testen en ook deze keer is de test negatief uitgewezen. Santokhi merkt eveneens op dat het dragen van een mondkapje eigenlijk geen deel uitmaakt van het legeruniform. Echter moet dit, want het dragen van een mondkapje is onderdeel van het leven geworden. Covid-19 is momenteel de grootste dreiging voor de wereld en Suriname momenteel. Er moet gestreden worden tegen Covid-19 zonder wapen”, zegt hij. Er zal een strijd geleverd moeten worden tegen Covid-19 zonder militair wapen.

Als land moet gezamenlijk opgetreden worden om haar volk te beschermen. De opperbevelhebber bedankt het leger voor hun bijdrage in de aanpak van het virus samen met de andere diensten. Het staatshoofd wees de manschappen op een van de belangrijkste taken van het defensieapparaat, namelijk het uitoefenen van zijn taak in ondergeschiktheid aan het bevoegd gezag en in overeenstemming met de geldenden rechtregels. De taken van het worden uitgeoefend binnen het rechtstatelijk en democratisch bestel.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: