spot_img
spot_img

Openbaar Ministerie onderzoekt handelen politie in schietincident Royal Hill pit

Atualizado há

- Publicidade -

Het Openbaar Ministerie (OM) is bezig de rechtmatigheid van het politie optreden te onderzoeken. Het stoffelijk overschot is na obductie aan de familie afgestaan. Dit gaf minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie te kennen in De Nationale Assemblée (DNA) met betrekking tot de kwestie Brokopondo, waarbij een persoon tijdens ongeregeldheden op de plant van Rosebel Gold Mines, het leven zou hebben gelaten en nog een burger gewond is geraakt.

Getrouw stelde dat de politie ter plekke niet met 1, maar met meerdere groepen gouddelvers werd geconfronteerd. Het is nog niet duidelijk of de groepen tegenover elkaar stonden of expliciet tegen de politie waren.

De bewindsman garandeert de veiligheid in het gebied aangezien de politie ter plekke is voor de ordehandhaving. Minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) betreurt het dat een persoon het leven heeft gelaten en er vernielingen zijn aangebracht aan materieel. Volgens hem heeft niemand er baat bij. Kort na het gebeuren heeft een delegatie vanuit de regering zich georiënteerd in het gebied. De bewindsman ging in op de Commissie Ordening Goudsector die volgens hem inzicht heeft verschaft in de totale situatie op de goudvelden. Hij tekent wel aan dat niet alles vlekkeloos is verlopen. Wat gecorrigeerd moet worden zal gebeuren en wat goed is wordt gecontinueerd.

- Publicidade -

De minister onderstreept dat de overeenkomst tussen de ministeries van NH, RO en IAMGOLD van 2017 die de basis is voor rust, nog recht overeind staat.  Ten aanzien van de situatie nu, zegt de bewindsman dat IAMGOLD de werkzaamheden in de mijn heeft stopgezet. De fabriek draait wel door, maar dan op een laag pitje.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling wacht de feiten af alvorens dieper op de materie in te gaan. Volgens hem gaat het om een complexe zaak, waardoor nu, met de recente uitbarsting, de fragiele de ontwikkeling van het binnenland onder druk is komen te staan. De bewindsman riep eenieder op het hoofd koel te houden. Goede afstemming is van belang om herhaling in de toekomst te voorkomen. De regering focust zich momenteel op het bieden van hulp aan de directe nabestaanden om het voorval op gepaste wijze te helpen verwerken.

Foto: LPM News

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: