spot_img
spot_img

Op Covid-19 testen kan via BOG mobiele drive thru test unit

Personen met covid symptomen kunnen geteste worden bij BOG.

Atualizado há

- Publicidade -

Het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) in Suriname is gestart met het verrichten COVID-19 swabs via een mobiele drive thru test unit. Deze dienst wordt momenteel aangeboden op het terrein van het BOG aan de Rode Kruislaan. Dokter Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie van het BOG, geeft aan dat het deel uitmaakt van een pilotproject.

Via deze unit zijn op 5 augustus 2020 de eerste swabs uitgevoerd. De arts zegt dat de resultaten daarvan binnen 24 tot 48 uur bekend zijn. Het gaat om ongeveer 20 mensen die zich reeds hebben laten testen op deze locatie. De bedoeling van deze dienst is om het testen op het COVID-19 virus zo laagdrempelig mogelijk te maken voor de samenleving. “Als u klachten hebt mag u naar hier komen. U hebt geen huisarts daarvoor nodig”, zegt de arts.

Voor deze week mogen burgers zich aanmelden voor een swab op woensdag, donderdag en vrijdag, tussen tien uur in de ochtend en twee uur in de middag, op het terrein van BOG. De arts zegt tot slot dat gezien de stijgende trend van het aantal besmettingen het nodig is om steeds meer testen uit te voeren.

De Covid-19 teller is de 2000 gepasseerd en staat nu op 2050 gevallen. Het totaal aantal personen genezen aan het virus is 1327 personen. Het aantal actieve gevallen is nu gesteld op 696 gevallen. Inmiddels zijn 27 overleden aan het virus. 13 personen bevinden zich op de ICU afdeling.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: