spot_img
spot_img

Ook op zondag worden identiteitskaarten aangemaakt

Atualizado há

Onlangs heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) besloten om ook op de zondagen tot en met maandag 25 mei de afdeling Identiteit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken open te stellen voor het publiek. Op de zondag kan men van 9.00 tot en met 15.00 uur terecht op het CBB-hoofdkantoor aan de Lachmonstraat voor de aanmaak van identiteitskaarten.

 

Dit besluit is genomen nadat gebleken is dat de behoefte voor aanmaak van identiteitskaarten groot is. Alleen al in de periode januari en februari 2015, heeft de afdeling al meer dan tienduizend identiteitskaarten geproduceerd, waarvan bij meer dan zesduizend personen het om vervanging van de vervallen identiteitskaart ging. Tweeduizend personen hadden hun identiteitskaart verloren en
kwamen met een verklaring van de districtscommissaris voor een nieuwe. De rest van de gevallen betrof de aanmaak van nieuwe identiteitskaarten en vervanging van beschadigde en gestolen kaarten.

 

Voor personen in verafgelegen gebieden zal de afdeling Identiteit vanaf volgende week ook met mobiele units naar de kustdistricten trekken voor de aanmaak van identiteitskaarten. Het binnenland van Suriname wordt al vanaf 2014 met speciale missies aangedaan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken doet al het mogelijke om burgers te helpen hun documenten in orde te maken voor de verkiezingen van 25 mei. Om te kunnen stemmen, moeten kiesgerechtigden beschikken over een identiteitskaart, geldig Surinaams rijbewijs of geldig Surinaams paspoort.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App