Volgens onderwijsdirecteur Robert Peneux komt de kritiek van ontevreden leerkrachten over de Naschoolse Opvang vanuit “een bepaalde” politieke hoek. “Het is een actie vanuit de politieke hoek van de oppositie. Men is gewoon bezig de zaak te boycotten en politiek te besmeuren”, aldus Peneux. Hij wil echter niet aangeven vanuit welke partij(en) dit wordt aangestuurd.
Ernesto Muller die de leerkrachten vertegenwoordigt, wijst deze beschuldiging resoluut naar het rijk der fabelen. ‘Het gaat hier om een serieuze zaak die te maken heeft met het opkomen voor leerkrachten.’
Maandag 10 november zal hulp van voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) ingeroepen worden om te bemiddeling in het geschil tussen de onderwijzers en het Minov. Het betreft leerkrachten die om diverse redenen weigeren hun krachten te geven aan de Naschoolse Opvang.
Volgens de onderwijs-topper zal de Naschoolse Opvang maandag 10 november normaal beginnen. “Ik heb gezegd dat elke leerkracht die een klacht heeft individueel een brief naar mij moet richten om dat aan te geven, maar nog niemand heeft dat gedaan.”
Peneux geeft aan dat 1900 leerkrachten zich hebben opgegeven en bereid zijn om hun diensten te verlenen. De wet zal worden toegepast op de onwillige leerkrachten.