spot_img
spot_img

Onregelmatigheden gerapporteerd op verkiezingsdag

De Stichting Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS) heeft gedurende de periode tussen 7.00 uur en 13 uur van waarnemers en burgers een aantal onregelmatigheden gerapporteerd.

Atualizado há

- Publicidade -

Deze hebben betrekking het gebruik van verkeerde stembiljetten voor de RR verkiezingen op een aantal stembureaus met als gevolg het tijdelijk stoppen van de stemming. Ook hebben ze waargenomen dat er gebruik wordt gemaakt van specimen stembiljetten op stembureaus.

SNWIS heeft berichten ontvangen dat bij een groot aantal stembureaus er sprake is van lange rijen en lange wachttijden voor de stemlokalen. Ook een van de stembureau in het district Brokopondo moets tijdelijk sluiten.De berichten over de geconstateerde onregelmatigheden hebben SNWIS bereikt via haar nationaal waarnemerscorps en burgers die naar het coördinatiecentrum hebben gebeld en beeldmateriaal hebben gedeeld. Het overgrote deel van deze klachten is geverifieerd en, waar nodig, ook gecommuniceerd met het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB).

SNWIS heeft vanmorgen 90 onafhankelijke waarnemers en ondersteunende staf ingezet voor waarneming in 9 van de 10 kiesdistricten (uitgezonderd Sipaliwini).

Foto: LPM News

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: