Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst (MGD) hebben op 17 juli een winkel in het ressort Blauwgrond moeten sluiten. De winkel verkeerde in een Onhygiënisch toestand waardoor overgegaan werd tot sluiting.

Tijdens de controle werkzaamheden zijn er uitwerpselen van ongedierte op de schappen waargenomen. De uitwerpselen bevond zich tussen de verschillende producten die op de schappen was uitgestald. Daarnaast vindt de opslag van goederen niet op een verantwoorde manier plaats. Opmerkelijk was dat de goederen op de schappen onder een laag stof stond. De eigenaar kon daarnaast ook geen keuringscertificaten overleggen en de ventilatie in de zaak is niet wat het wezen moet. De winkelier moet zich aanmelden op het districtscommissariaat en moet de verplichte sluitingsdagen gebruiken om de supermarkt een grondige schoonmaakbeurt te geven en de goederen te ordenen.

Winkeliers worden op het hart gedrukt om de vergunningvoorwaarden na te leven. Bij het niet doen daarvan zal hun winkel worden gesloten tijdens de regulier controle werkzaamheden.

Foto: Bic Paramaribo Noord-Oost

Comentar

Comentar