spot_img
spot_img

Onderwijsministerie wil examenklassen vanaf 1 juni opstarten

Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur streeft ernaar dat de examenklassen vanaf 1 juni van start gaan.

Atualizado há

- Publicidade -

Het Onderwijsministerie is op dit moment een plan aan het uitwerken om tenminste de examenklassen, op alle niveaus, vanaf 1 juni weer te starten. Dit deelde de president van Suriname, Desi Bouterse, in het weekend mee aan de gemeenschap en gaf een uiteenzetting wat de updates zijn van de maatregelen die getroffen zijn in verband met Covid-19.

Voor alle personen die komen vanuit het buitenland blijft de 14 dagen verplichte quarantaine van kracht. Personen die in quarantaine zijn worden wel in staat gesteld zullen om op 25 mei te stemmen zegt Bouterse. De regering is eveneens bezig een economisch overbruggings- en sociaal ondersteuningsplan op te stellen om gerezen economische en sociale problemen als gevolg van Covid-19 op te vangen.

Het pakket is reeds uitgewerkt voor een periode van 6 maanden. Dit is de periode waarin verwacht wordt dat de klap het hardst zal zijn. De regering heeft SRD 400 miljoen gereserveerd en heeft inmiddels ook behoorlijke internationale financiële steun toegezegd gekregen. Hiermee kan de regering het pakket ondersteuningsmaatregelen bekostigen. Het gaat om ondersteuning aan de Surinaamse bevolking; de arbeider, de dienstverlener en de ondernemer die als gevolg van de Covid-19 crisis het financieel moeilijk heeft.

- Publicidade -

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: