Minister Winston Lackin van Binnenlandse Zaken heeft vandaag een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Minister van Internationale Betrekkingen en Samenwerking  van Zuid-Afrika, Luwellyn Sanders. Het gaat om een politiek consultatie mechanisme om de banden tussen onze landen te versterken op het gebied van landbouw, mijnbouw,  luchtvaart en cultuur zei Lackin tijdens een persconferentie. 

Winston Lackin, Africa do SulZowel Lackin als Sanders hebben zich gecommitteerd om zich te blijven inzetten voor het bilaterale samenwerkingsverband tussen de beide landen. Suriname kan uit de ervaring van Zuid Afrika op het gebied van mijnbouw, kennis maar ook capaciteitsversterking putten. Ook met de overgang van mijnbouw naar  duurzame agrarische sector heeft Zuid Afrika praktische ervaring.

Publicidade

“We kunnen leren van Zuid Afrika hoe zij de shift hebben gemaakt.” vind Lackin. Verder benadrukte hij ook de samenwerking op het gebied van cultuur, omdat Suriname ook deels geschiedenis heeft vanuit Afrika en cultuur de samenwerking kan helpen ontwikkelen. De Zuid-Afrikaanse delegatie is nog tot 6 juli in Suriname en zal verschillende bezoeken afleggen.

 

Comentar

Comentar