spot_img
spot_img

Omgeving Crematieoord nog steeds onder water

Atualizado há

Enkele families die in de omgeving van het crematieoord te Weg naar Zee wonen hebben vanaf donderdag 19 februari te kampen met wateroverlast, veroorzaakt door de extreem hoge golven. Het overtollige water is nog niet weggetrokken en de gedupeerden hebben nauwelijks aandacht gekregen van de autoriteiten. “Wij hopen dat ze ook naar ons omkijken”, aldus Bryan Muller, een van de slachtoffers.

 

Als gevolg van de hoge golven zijn de erven in dat gebied onder water gelopen. Bij sommige families is het water zelfs in hun huis binnengedrongen. De kreek langs de dijk, heeft niet kunnen voorkomen dat het water op de erven belandde. “Het pompgemaal bleef open en pompte het water naar de kreek. De kokers die het water naar de zee moeten afvoeren, konden dit niet verwerken. In plaats van dat het water naar de zee werd afgevoerd, stroomde het naar onze erven. Toen het water bleef stijgen, zijn we naar de politie gegaan voor hulp. Wij hebben verzocht om de pomp stil te zetten. Langzaam zakt het water nu”, geeft Muller aan.

 

Het zal nog enige tijd duren voordat het water helemaal is weggetrokken. “Wij houden ons hart vast, want over vier weken wordt er weer een hoge springvloed verwacht. Hopelijk zal de hulpdijk dan af zijn en het water kunnen tegenhouden”, zegt een bezorgde Muller. Hij spreekt de hoop uit dat de autoriteiten zich ook persoonlijk komen oriënteren bij hen, aangezien gebleken is dat er slechts aandacht is geschonken aan het Bedevaartsoord. ‘Wij waren ook daar om uit te leggen dat ook naar ons probleem wordt gekeken”, zegt Muller. Naar zijn zeggen moeten de kokers die het water naar de Atlantische Oceaan moeten afvoeren, worden vervangen, aangezien ze te smal zijn.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App