spot_img
spot_img

OM start onderzoek naar corruptie op Vreemdelingen Zaken

Atualizado há

- Publicidade -

Minister Jennifer van Dijk-Silosvan Justitie en Politie (juspol) heeft het Openbaar Ministerie (OM) ingeschakeld op om de afdeling Vreemdelingen Zaken.

Openbaar Ministerie, Parket van de Procureur Generaal, Suriname, Politie, Er wordt volgens haar op grote schaal daar corruptie gepleegd waarbij vreemdelingen grote sommen geld moeten betalen om aan een verblijfsvergunning te komen. Dit heeft althans plaatsgevonden onder het vorig bewind. Nu zij daar de scepter zwaait zal verandering komen. Personen waarvan blijkt dat zij zich schuldig zouden hebben gemaakt aan de aannemen van steekpenningen of vreemdelingen hebben afgeperst mogen rekenen op ontslag of zelfs strafvervolging.

Jennifer van Dijk-Simons, Juspol, Justitie en Politie2
Jennifer van Dijk-Simons – Juspol

Het blijkt dat er in het verleden veel politieke beïnvloeding is geweest op Vreemdelingen Zaken. Ambtenaren voelden zich genoodzaakt om duistere praktijken te doen in opdracht van politieke toppers die greep hadden op het ministerie. daar heeft minister van Dijk-Silos geen begrip voor. Zij vindt dat de ambtenaren hadden moeten weigeren om dit te doen.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: