Tijdens een vandaag gehouden zitting heeft het Onafhankelijk Kiesbureau Suriname (OKB) de verkiezingsresultaten van de verkiezingen van 2020 bindend verklaard. De uitslagen op het niveau van de Nationale Assemblee (DNA) is in alle 10 kiesdistricten bindend verklaard. Op het niveau van resorttraad en districtsraad zijn de resultaten van de ressorten Tammenga en Pontbuiten niet bindend verklaard.

Dit betekent dat binnen 3 weken tijd de resultaten van de stembureaus in deze twee ressorten te weten de stembureaus 185, 188, 192, 205 en 206 ander bekeken moeten worden. Dit moet wel gebeuren in het aanwezigheid van het Centraal Hoofdstembureau, het hoofdstembureau Paramaribo, de leden van de te onderzoeken stembureaus en vertegenwoordigers van de politieke partijen.

Publicidade

De resultaten van de ressorten Blauwgrond, Munder, Centrum, Beekhuizen, Rainville, Latour, Livorno, Flora, Welgelegen en Weg naar Zee op ressortraad niveau voor Paramaribo zijn wel door het OKB bindend verklaard. Op 29 juni worden het nieuw assemblee benoemd en alle voorbereidingen daartoe zijn nu in volle gang.

Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft eveneens van de week de verkiezingsresultaten bekend gemaakt en daarbij is vast komen te staan dat de VHP landelijk 480 van de zetels heeft kunnen bemachtigen op het niveau van DNA, RR en DR. Omdat de partij op alle drie niveaus de meeste zetels heeft binnengehaald mag zij als grote overwinnaar van de verkiezing worden genoemd.

De nieuwe regering zal bestaan uit de VHP, ABOP, NPS en de PL. Inmiddels is al bekend gemaakt dat Chan Santokhi de nieuwe president wordt en dat de ABOP en vicepresident kandidaat aandraagt. De ABOP zal ook de voorzitterschap van DNA invullen en de onder voorzitterschap binnen DNA gaat naar de VHP.

Foto: Apintie Televisie

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar