— Foto: Luiz Paulo
Publicidade

De president Chan Santokhi heeft vandaag de plaatsvervangende voorzitter, leden en plaatsvervangende leden van het nieuwe Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) beëdigd. Daarnaast vond de installatie plaats van dit orgaan. Deze plechtigheid vond plaats in het Congreshal. President Santokhi zei dat er op wat incidenten na vlekkeloze verkiezingen zijn geweest in Suriname, hetgeen mede een verdienste is van het OKB en diens leden. Hij complimenteerde daarvoor de uitgetreden leden en gewezen voorzitter Jennifer van Dijk-Silos.

— Foto: Luiz Paulo

Met van Dijk-Silos had de president enkele uren voor de installatie van het nieuwe OKB een overlegmoment. Volgens hem heeft van Dijk-Silos er een bijzondere bijdrage aangeleverd dat er goede, eerlijke en transparante verkiezingen hebben plaatsgevonden. Sheikh-Alibaks Samseerali heeft nu de leiding van OKB overgenomen.

Publicidade

Het staatshoofd legde bij deze gelegenheid de nadruk op de taak van het bureau als bewaker van de integriteit van de democratie alsook de integriteit van het verkiezingsproces. Het OKB zal een belangrijke instelling blijven die grondig toezicht zal houden op een richting verloop van de verkiezingen en daarmee een van zijn belangrijke taken vervullen om de kiezers te beschermen.

De plaatsvervangend voorzitter is Ravin Soerdjbali Rafin.
Leden: Sharma Lakisharan, Cecil Valies, Karel Hok-A-Hin, Reita Joemratie, Hendrik Jamaloodin, Stephanie Bram, Raj Jadnanansing, Paul Lank, Irma Dorinnie, Steven MacAndrew en Sonja Bron.
Plaatsvervangende leden: Qi-Chun Zhang en Wendy Aminta. De secretaris is Anielkoemar Sewgobind.

Comentar

Comentar