spot_img
spot_img

NPS-congres keurt samenwerkingsverklaring Nieuw Front goed

Atualizado há

Zondag 24 augustus is door het NPS-congres mandaat verleend aan het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) om bij de verkiezingen van 2015 al dan niet in combinatieverband de strijd aan te gaan tegen het huidig bewind. Tevens is de in mei getekende intentieverklaring voor samenwerking met de BEP, DA’91, KTPI, VHP, SPA en Pertjajah Luhur goedgekeurd. Daartoe bebben alle elf afdelingen van de partij hebben de strekkende motie getekend.

Als belangrijkste overweging werd aangehaald dat het van groot belang is dat “het desastreus beleid van de huidige regering, welke onder andere gekenmerkt wordt door verhoogde criminaliteit en werkloosheid, enorme verspilling en corruptie, wordt omgebogen”. Eveneens geldt als overweging dat “voor een breed politiek en maatschappelijk draagvlak het noodzakelijk is om al dan niet in combinatieverband de komende algemene verkiezingen in te gaan”.

NPS-voorzitter Gregory Rusland hield de partijleden en – sympatisanten voor dat de aanstaande stembusgang de kiezer een keus zal moeten doen tussen twee blokken, namelijk enerzijds de NDP en consorten en anderszijds de NPS en partners. Hij riep NPS’ers werden op het veld in te trekken om anderen te overtuigen om op het NPS-blok te stemmen. Rusland zei verder dat het essentieel is dat de partij vooral als eenheid de verkiezingen tegemoet treedt.

Alle neuzen moeten in een richting wijzen, dus waar er nog problemen zijn moeten die opgelost worden. Suriname heeft een “een verantwoord bestuur” nodig, zei de NPS-voorzitter verder in zijn toespraak. Thans wordt gewerkt aan een zodanige positionering van de NPS dat ze wat het aantal zetels betreft zo sterk is dat ze een bepalende stem heeft bij de totstandkoming van de nieuwe regering.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: