spot_img
spot_img

Nos Kasita kan nieuw onderkomen nog niet betrekken

Atualizado há

- Publicidade -

De Kinderen en personeelsleden van kindertehuis Nos Kasita kunnen nog niet in hun nieuw onderkomen te Hanna’s Lust, dat op 12 november door president Desi Bouterse is geopend. Naar zeggen van Raul Dankoor, coördinator van het Bureau Rechten van het Kind, moeten er nog twee zaken in orde gemaakt worden.

 

Dankoor geeft slechts aan dat het gaat om onder andere de standaarden van opvanginstellingen. “De wet voor het exploiteren van opvanginstellingen is al ingegaan en wij als overheid moeten ons ook houden aan de regels. Wij willen het gebouw correct overdragen aan Nos Kasita.”

- Publicidade -

 

De coördinator van het Bureau Rechten van het Kind geeft aan dat getracht zal worden binnen drie weken de zaken gedaan te krijgen, zodat Nos Kasita het gebouw alsnog kan betrekken. In eerste instantie was besloten dat Nos Kasita in het gebouw kon blijven terwijl de twee zaken daarna in orde gemaakt werden. “We zijn achteraf teruggekomen op ons besluit en willen zaken eerst bewerkstelligen. Ik moet wel zeggen dat als deze dingen er niet zijn, de veiligheid van de kinderen wel niet in gevaar komt”.

 

Na de brand die vorig jaar het voormalig tehuis in de as legde, zijn de kinderen sindsdien ondergebracht in het gebouw van de Volkshogeschool Naks te Lelydorp.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: