In de zaak waarbij politietopper Robert Rakijo is aangehouden en in verzekering gesteld voor ernstige strafbare feiten zijn nog twee politieambtenaren opgesloten.

Het gaat om de 30-jarige SI en de 46-jarige MB die samen met Rakijo zouden hebben samengespannen om de strafbare handelingen in Nickerie te plegen. Daar was Rakijo de gewesten politiecommandant.

Publicidade

S.I. wordt verdacht van medeplichtigheid aan verduistering in dienstverband in het district Nickerie. De verdachte was op 29 augustus reeds door de leiding van het Korps Politie Suriname buitenfunctie gesteld. Op 12 september is ook de hoofdinspecteurRakijo in deze zaak aangehouden.

De agent van politie M.B. die tewerk was gesteld op de afdeling Technisch Beheer wordt ervan verdacht op grote schaal brandstof van het Korps Politie Suriname in samenwerking met anderen te hebben verduisterd. Het gaat om grote hoeveelheden brandstof die voor de politie bestemd waren. In deze zaak is ook de ondernemer T.K. door de politie in verzekering gesteld.

Comentar

Comentar