Een persoon die afkomstig is uit Albina is zaterdag positief getest op het Covid-19 virus. Deze persoon is intussen verplaatst naar het Wanica Ziekenhuis. De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, betreurt dit geval en doet een beroep op de samenleving om alert te blijven en de Covid-19 orde en veiligheidsmaatregelen nauwgezet op te volgen.

Publicidade

Het 12de gavl betreft een man die op woensdag 27 mei positief is getest op het Covid-19 virus. De man, die van Surinaamse komaf is, is op 25 mei met de boot vanuit Frans-Guyana in Suriname aangekomen. Hij is op 26 mei naar de huisarts geweest, die volgens protocol de triage heeft gedaan en de persoon vervolgens naar huis gestuurd. Daar heeft de huisarts het Covid-19 team op 178 medegedeeld dat hij een verdachte case had.

Directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun zegt dat de man met een mondkapje op bij de huisarts was en er is daar met hem gesproken via een raam met plastiek afgeschermd. De overige patiënten die daarbuiten stonden hebben gelukkigerwijs wel de nodige afstand gehouden. Na de meneer te hebben geswapt, is hij op advies van de deskundigen – ook omdat hij al een negatieve test had vanuit Frans-Guyana – gevraagd te wachten op het resultaat.

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar