Nieuwe dc's geïnstalleerd — Foto: Luiz Paulo

De installatie en van de beëdigde districtscommissarissen van Suriname vond vandaag plaatst in het Congreshal. De nieuwe dc’s werd geïnstalleerd door de minister van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gracia Emanuel. Met de installatie plechtigheid kunnen de nieuwe dc’s aan het werk gaan.

De minister geeft aan dat de districtscommissaris de leiding heeft over de bestuursdienst. De dc vertegenwoordigt ze de regering op regionaal niveau. Ze moeten goede uitdragers zijn van het beleid van de regering. Als burgervader of moeder dienen ze duidelijke ontwikkelingsvisie te hebben stelt de minister.

Publicidade

Dc Senrita Gobardhan, van Nickerie gaf tijdens haar toespraak aan dat de ontwikkeling van ons land, van onze districten, van onze samenleving een gezamenlijke inspanning behoeven. De vraagt de samenleving de nieuwe dc’s te helpen die verantwoordelijkheid te dragen. Ze geeft ook aan dat het men in een economisch moeilijke tijdleven. De corona pandemie is voelbaar binnen alle sectoren en alle huishoudens. Als samenleving hebben we al veel offers moeten brengen, we hebben een deel van ons vrijheid moeten opofferen, we zijn beperkt in onze beweging en leven in en nieuw normaal zegt Gobardhan.

De nieuwe dc’s zijn:

 1. Sherin Bansi-Durga (Saramacca)
 2. Ricardo Bhola (Paramaribo Noord-Oost)
 3. Osei Jabini (Pamacca)
 4. Fulgence Javinde (Paramaribo Zuid-West)
 5. Senrita Gobardhan (Nickerie)
 6. Josta Lewis (Kabalebo)
 7. Erwin Linga (Boven Saramacca)
 8. Ndepe Dinge (Boven Suriname)
 9. Mohammedsafiek Radjab (Commewijne)
 10. Suraksha Sital-Hirasingh (Wanica, Noord-West)
 11. Walter Bojaski (Boven Coppename)
 12. Merilu Sapa (Coeroeni)
 13. Mohamed Goelaman (Wanica, Zuid-Oost)
 14. Maikel Winter (Coronie)
 15. Clyde Hunswijk (Marowijne Noord-Oost)
 16. Olivia Dominie (Marowijne Zuid-West)
 17. Loetie Mendelzoon (Brokopondo)
 18. Marlene Joden (Para)

Comentar

Comentar