spot_img
spot_img

Nieuw Visverwerkingsbedrijf voor Nickerie

Atualizado há

Door de komst van het viswerkingsbedrijf ORBILO Nickerie Processing zijn er nieuwe economische deuren voor het district Nickerie opengegaan.

Het bedrijf gaat zich niet alleen concentreren op visvangsten, maar ook op het verwerken van vissoorten, garnalen en en andere schaaldieren. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij  (LVV) geeft te kennen  dat er ook sprake is van  werk gelegenheid voor de Nickeriaanse gemeenschap. Volgens directeur Pritipaul Singh van ORBILO werken er vierhonderd arbeiders in het bedrijf waarvan 70% Surinamer is. Hij zegt dat succes samen gaat met de faciliteiten die aanwezig zijn in het bedrijf. Ook is hij het ministerie en de regering zeer erkentelijk voor de ondersteuning die zijn bedrijf heeft gekregen.

Districtscommissaris, Wedperkash Joeloemsing spreekt de hoop uit dat met de komst van dit bedrijf de illegale visserij zal afnemen. Joeloemsing ziet de visserij sector groeien in zijn district. Volgens minister Algoe is er het belang dat de economie van het district niet alleen afhankelijk is van rijst. Met de komst van het bedrijf zal nagegaan worden welke exportmogelijkheden voor vis en visproducten er zijn.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App