spot_img
spot_img

Nieuw Koffiekamp distantieert zich van illegale goudzoekers

Gemeenschap is partnerschap aangegaan met Iamgold.

Atualizado há

- Publicidade -

De Gemeenschap Nieuw Koffiekamp distantieert zich van illegale goudwinningsactiviteiten op Rosebel concessie. Op vrijdag 30 oktober hebben vertegenwoordigers van (Iamgold/Rosebel Gold Mines), de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, het traditioneel gezag en overige vertegenwoordigers van Nieuw Koffiekamp, hun commitment bevestigd om in partnerschap te zullen blijven werken aan duurzame ontwikkeling van de dorpsgemeenschap.

Ook hebben partijen zich gecommitteerd aan een veilige, efficiënte en verantwoordelijke manier van goudproductie. Daarbij is eveneens de situatie van illegale goudwinningsactiviteiten op de concessie van Rosebel, in het bijzonder de Royal Hill pit, besproken.

Het is helaas nog dagelijks zo dat goudzoekers, de “Oekemmangs”, zonder toestemming de Royal Hill pit van Rosebel binnendringen op zoek naar goudhoudend erts. De handelingen van de Oekemmangs leveren een uiterst groot gevaar op voor de veiligheid van zowel de werknemers van Rosebel en diens dienstverleners, alsook voor de Oekemmangs zelf. Dit heeft ook grote gevolgen voor de productie en inkomsten van zowel het bedrijf als haar aandeelhouders: IAMGOLD en de Republiek van Suriname.

- Publicidade -

In aanwezigheid van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, hebben de vertegenwoordigers van Nieuw Koffiekamp zich gedistantieerd van de Oekemmangs die illegaal het concessiegebied van Rosebel betreden en activiteiten ontplooien. Nieuw Koffiekamp zal zich ertoe inzetten om zoveel mogelijk te voorkomen dat Oekemmangs het mijngebied via het dorp betreden.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: