Recentelijk heeft minister Ashwin Ahdin van Onderwijs en Volksontwikkeling het nieuw aardrijkskundeboek ‘Wereld Verkenner’ en het bijbehorend toetsenboek en docentenhandleiding voor het 5e leerjaar in ontvangst mogen nemen uit handen van de uitgever Venita Boedhoe van HebriSur en redactielid Kenneth Lo-A-Njoe.

 

Publicidade

Het nieuw boekwerk wordt echter nog niet gebruikt door leerlingen. De leerkrachten moeten volgens Lo-A-Njoe eerst getraind worden in het gebruik hiervan. De training start eind november en wordt verzorgd door de hoofdauteur van het boek Hans de Jong.

 

Deze week nog worden de aardrijkskundeboeken landelijk gedistribueerd, zodat de leerkrachten na de training direct kunnen starten met de leerstof.

 

In het vijfde leerjaar gaan de lessen over de regio, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, terwijl in het vierde leerjaar het accent ligt op Suriname. HebriSur heeft dat boek ook samengesteld en uitgegeven.

 

Naar zeggen van de samenstellers van het lesboek hebben ze volgens het leerplan van het ministerie gewerkt. De vakgroep Aardrijkskunde van de afdeling Curriculumontwikkeling is ook nauw betrokken geweest met de samenstelling van het boekwerk.

 

Met trots over het nieuwe leerboek zegt Adhin: “met dit resultaat is tot de fundamentele vernieuwing van het aardrijkskundeonderwijs in de basis scholen, wederom een mijlpaal bereikt, waarbij de volledige herstructurering van aardrijkskunde voor de 5e en 6e klassen gerealiseerd is.”

Comentar

Comentar