spot_img
spot_img

Niet alle boeren gecompenseerd

Atualizado há

- Publicidade -

Ruim honderd rijstboeren hebben geklaagd bij de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) omdat zij hun compensatie nog niet ontvangen hebben. Naar zeggen van de SPBA voorzitter, Harinandan Oemraw, hebben enkele boeren een deel van het geld ontvangen hebben, terwijl anderen helemaal niets hebben ontvangen.

De SPBA-voorman die een goede samenwerking heeft met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft de boeren doorverwezen daar naartoe. Oemraw hoopt dat het ministerie spoedig de gelden alsnog stort op de rekeningen van de boeren.

Coördinator LVV Regio-West, Guido van der Kooye, geeft aan dat er inderdaad  gevallen zijn waarbij boeren geen of weinig compensatie hebben ontvangen. “We zijn bezig de gevallen te registreren, vast staat dat de mensen hun geld alsnog zullen krijgen omdat hun namen wel op de lijsten voorkomen” aldus van der Kooye. Volgens de LVV voorman zijn in veel gevallen foutieve namen en ID-nummers doorgegeven. “We gaan dat recht trekken zodat de mensen alsnog over de compensatiegelden kunnen beschikken.”

- Publicidade -

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: