Zondagmiddag hebben zeker 108 woningen in Nickerie schade opgelopen door de hevige rukwinden. Dit deelde de burgervader van dit district, dc Wedprekash Joeloemsingh zondag mee tijdens een persconferentie. Tevens zijn twee personen verwond geraakt. In diverse wijken viel de stroom uit. In alle vijf ressorten van het district zijn er meldingen. Door de dc is een crisisteam ingesteld op het hoofdbureau van de politie.

Met dertig woonhuizen die schade hebben opgelopen is Wageningen het zwaarst getroffen gebied. Van een van de huizen is het dak is compleet weggerukt, terwijl er bij de overige huizen zinkplaten zijn losgeraakt. In Nieuw Nickerie zijn de daken van twee woningen geheel weggewaaid , zes daken zijn voor de helft weggewaaid en bij twintig huizen zij er slechts enkele zinkplaten losgerukt.

Zowel de gewestelijke politiecommandant, de brandweercommandant en vertegenwoordigers van het Nationaal Leger hebben zitting in het door de dc ingesteld crisisteam. De dc adviseerde de mensen om hun woning tegen rukwind te verzekeren. Nickerie is binnen twee en half jaar reeds vier keer getroffen door rukwinden. Ook het dak van het ziekenhuis had schade ondervonden; dit is intussen hersteld.

Comentar

Comentar