spot_img
spot_img

Nickerie levert weer beste Go Glo’er

Atualizado há

- Publicidade -

124 best geslaagden van de zesde klas (GLO) zijn zaterdag gehuldigd met de Go Glo Award in TBL Cinemas. De Nickeriaanse Gaby Karijoikromo is landelijk de beste geslaagde. De Vrije School is wederom de scholen die de meeste best geslaagden heeft afgeleverd en wel 10 Go Glo’ers. Om aan de Go Glo mee te kunnen doen, moet een leerling minimaal 60 punten voor zeven vakken hebben gescoord. Karijoikromo heeft 67 punten gehaald.

Dit jaar hebben 10.933 leerlingen meegedaan aan de GLO-toets. Slechts één procent voldoet aan de eisen van Go-Glo. Nickerie heeft vaker de top Go Glo-er geleverd. Gaby heeft tienen gehaald voor Hoofdrekenen, Redactie & Cijferen, Aardrijkskunde en Natuurinderwijs. Voord e vakken Teksbegrip, Taal en Geschiedenis heeft ze negens gehaald.

Alle Go Glo-ers hebben cadeautjes gehad te weten een rugtas met inhoud, certificaten, een woordenboek, waardebonnen, een ‘scientific calculator’, een lunch, een rond leiding bij Fernandes Bakkerij en een uitje naar de skelterbaan. Gaby kreeg eveneens een geldprijs van SRD 2500. De Vrije School komt in aanmerking voor SRD 3.500. Ze krijgen het geld niet in handen maar moeten middels een project indienen bij Rotary Club Paramaribo Residence.

- Publicidade -

De Go Glo project is een jaarlijks terugkerend evenement van de Rotary Club Paramaribo Residence. Het is voor de 18de keer gehouden waarbij leerlingen van de zesde klas van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO) gehuldigd zijn geworden. Het gaat om de leerlingen die de beste resultaten bereikt hebben bij de toelatingstoets. Deze dag staat bekend onder de kreet “Go GLO!”. De afgelopen zeventien keer is het steeds gelukt deze activiteit tot een daverend succes te maken, mede dankzij de landelijke bekendheid via kranten, radio en TV laat de service club weten.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: