Vanwege een gebroken rugwervel zal de Braziliaanse vedette Neymar de halve finale en eventueel de finale niet meer meemaken. Tijdens de achtste finale tegen Colombia kwam de knie van Juan Zuniga kwam tijdens een overtreding hard in de rug van de 22-jarige sterspeler van Barcelona.

Naast Neymar zal in de komende wedstrijd tegen Duitsland, aanvoerder Thiago Silva evenmin in actie komen. Dit vanwege de twee gele kaarten. Door het gebrek aan Neymar, ziet Willian nu zijn kans schoon.

Huilend werd Neymar van het veld op een brancard afgevoerd, waarna hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Fortaleza. “Neymar zou worden opgejaagd. Dat is gedurende drie wedstrijden gebeurd,” aldus coach Luiz Felipe Scolari. Volgens de teamdoctor Rodrigo Lasmar is Neymar niet meer in staat te spelen tijdens de WK 2014. Daar is hij (Neymar) volgens de arts erg verdrietig over. Lasmar: ” De rugblessure is niet van dien aard dat er operatief moet worden ingegrepen,maar hij zal zijn rug onbeweeglijk moeten houden en het zal nog lang duren voor hij hersteld is.”

Brazilië en Duitsland ontmoeten elkaar dinsdag in de halve finale in Belo Horizonte. Op 13 juli vindt de finale plaats in het Maracana-stadion in Rio de Janeiro.

 

 

 


Comentar

Comentar