Het Arrestatie Team(AT) heeft de Nederlandse 65-jarige verdachte Harrysingh Oemrawsingh aangehouden op een locatie in Paramaribo-Noord. Dit gebeurde in de avond van woensdag 10 juli.

Harrysingh Oemrawsingh is door de politie aangehouden op grond van een uitleveringsverzoek gedaan door de Nederlandse Justitie aan de Suriname Justitie.Na de aanhouding is Oemrawsingh door het Arrestatie Team overgedragen aan de collega’s van de afdeling Fraude. Uit onderzoek is komen vast te staan dat deze verdachte in 2015 in Suriname is aangekomen. Er is een groot geldbedrag in Euro’s bij Oemrawsingh aangetroffen en in beslag genomen. Inmiddels is door het Bijzonder Onderzoeksteam (BOT) van de Surinaamse politie de uitleveringsprocedure van Harrysingh Oemrawsingh ingezet.

De Nederlandse politie heeft  op 10 juli een foto vrijgegeven van de gezochte Oemrawsingh. De oplichter moet nog bijna acht jaar achter de tralies, maar is sinds zijn veroordeling op de vlucht. Oemrawsingh is al dertig jaar actief als oplichter in de Haagse vastgoedwereld. Hij maakte zich gedurende deze jaren miljoenen euro’s rijker ten koste van honderden slachtoffers. In 2015 is Oemrawsingh veroordeeld tot een straf van 21 maanden voor onder andere oplichting en valsheid in geschrifte. In 2019 is daar nog een straf bijgekomen van zes jaar voor onder meer hypotheekfraude, witwassen en valsheid in geschrifte. De politie vermoedt dat hij op afstand nog steeds mensen dupeert, eventueel vanuit Paramaribo.

Foto: Twitter/KPS

Comentar

Comentar