spot_img
spot_img

Nearshore proefboringen van start bij Staatsolie

Atualizado há

- Publicidade -

Staatsolie is vanaf maandag 1 april gestart met boringen voor de kust van Suriname. De komende tien maanden zullen er tussen de vijf en negen exploratie putten geboord worden. Het gebied waar geboord zal worden strekt zich uit van Commewijne (oosten) tot aan de grens met Guyana (westen) meldt de oliemaatschappij in een persbericht.

De voorbereidingen van de boringen zijn vanaf 2017 begonnen. Er zijn reeds sociale en milieu- effectenstudies gedaan en er is een gedetailleerd ontwerp gemaakt van de putten. De drie hoofdcontracten voor het project zijn aanbesteed en er zijn maatregelen getroffen voor het waarborgen van de veiligheid van de medewerkers en om schade aan het milieu te voorkomen.

De afgelopen drie maanden waren gericht op mobilisatie van mens en materieel. Met de uitvoering van het Nearshore Drilling Project wil Staatsolie mogelijke oliereserves in onze kust identificeren. De reserves zijn nodig voor de instandhouding van de lange termijnproductie.

- Publicidade -

Er zal onderzoek gedaan moeten worden naar het volume van de reserves en of het economisch verantwoord is om die tot productie te brengen.  Als de uitkomst van de studie positief is kan het besluit genomen worden om te investeren. Maar dan zal het nog zeker 3 tot 5 jaar duren voordat de eerste olie- of gaswinning plaats zal vinden.

Foto: Staatsolie

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: