De leiding van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft intern nog niet van gedachten gewisseld over de actie van assembleelid Charles Pahlad die de overstap heeft gemaakt naar de VHP. Als reden voor het nog niet bij elkaar komen in bestuursverband, wordt aangegeven dat voorzitter Desi Bouterse nog in het binnenland vertoeft.

Volgens Doekhie was er voor deze week reeds een reguliere bestuursbijeenkomst gepland, waarbij ook gesproken zal worden over de verkiezingsstrategie. Het NDP- bestuurslid geeft aan de partij eventueel daarna met een officiële reactie zal komen betreffende de overstap van Pahlad naar de VHP.

Publicidade

 

“Ik wil benadrukken dat mensen een etnische zaak van het weggaan van Pahlad willen maken om munt uit te slaan. Politieke tegenstanders zeggen in het veld dat NDP Hindostanen uit de partij wegjaagt. Dit is helemaal niet waar. Charles Pahlad heeft zelf aangegeven dat hij stopt met de actieve politiek. Ik was bij dat gesprek aanwezig. Wij hebben zelfs afscheid van hem genomen en Rabin Parmessar benoemd tot coördinator van Wanica. Later bleek Pahlad niet gelukkig hiermee te zijn en we hebben Parmessar weer weggehaald. Het is met Pahlad toch niet gelukt, waardoor Bouterse de leiding op zich heeft genomen. Pahlad is overgestapt naar de VHP. De NDP heeft hem niet weggejaagd”, aldus Doekhie.

Comentar

Comentar