spot_img
spot_img

NDP-fractie uit ontevredenheid in brief voorzitter DNA

Fractie betreurt verkeerde handelingen tijdens vergadering.

Atualizado há

- Publicidade -

De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft formeel middels een brief hun ontevredenheid over de handelingen van de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) op de laatst gehouden DNA vergadering van 15 oktober geuit. Fractieleider van de NDP Rabin Parmessar kreeg tijdens de vergadering de informatie dat minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie positief getest was en dat hij, het resultaat niet heeft afgewacht en naar DNA is gekomen.

Marinus Bee
Marinus Bee — Foto: Luiz Paulo

Diverse personen hebben dit op de beeldbuis gezien en waren er bijzonder ontstemd over, vandaar dat enkelen contact met hem opnamen. In de schorsing welke door de fractieleider van de NDP was gevraagd, is de informatie met de voorzitter van DNA, Marinus Bee, en de president gedeeld. Bee zei niet van dit voorval af te weten. Doch de president wel wat Een zeer kwalijke zaak is laat de NDP fractie weten. De president heeft naar zijn zeggen de omgeving waar minister Amoksi zat, laten “ontsmetten” en hem gevraagd het gebouw te verlaten. “Hoe heeft dit alles kunnen gebeuren zonder uw medeweten? Moest de president niet direct melding over deze situatie hebben gemaakt ten behoeve van de veiligheid van de aanwezigen?”, vraagt de NDP-fractie aan Bee.

Kenneth Amoksie — Foto: Luiz Paulo

Ondertussen heeft minister Amoksi een tijdje vertoeft in het gebouw gezeten pal naast de president en minister Marie Levens. Voorts weet de NDP-fractie niet met wie hij in direct contact is geweest in het gebouw. Indien de fractieleider Parmessar geen bericht had gekregen en gelijk aan de bel had getrokken, zou de vergadering normaal zijn voort gezet. De president heeft de Covid-19 protocollen overtreden, door bewust de informatie te onthouden van het parlement. Dit is onacceptabel is de NDP-fractie van oordeel.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: