Het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) hoopt dat Braziliaanse deskundigheid ertoe zal leiden dat de verdwenen helikopter van vliegmaatschappij Hi Jet gevonden wordt.

Jerry Slijngaard NCCR
Jerry Slijngaard NCCR

NCCR-manager kolonel Jerry Slijngard zegt nog deze week van de Braziliaanse attache een reactie te verwachten op de gevraagde assistentie. Het gaat concreet om adviezen hoe het onderzoek te verscherpen en het inzetten van geavanceerdere technologie.

Publicidade

Op dit moment concentreert het onderzoek zich in het Witagron-gebied. Volgens het NCCR is dit het gebied waar er naar alle waarschijnlijkheid zal moeten uitwijzen wat er precies met de helikopter met twee inzittenden is gebeurd.

Er wordt gebruik gemaakt van alle ten dienst staande middelen om het gebied af te kammen. Ook zijn er woudlopers ingezet die op zoek zijn naar sporen.

Het blijft een mysterie wat er met het toestel is gebeurd. Op 24 mei, een dag voor de verkiezingen, werd radiocontact met de helikopter verloren. Sindsdien is er geen enkel spoor te bekennen van nog het vliegtuig, nog de mensen aan boord.

Comentar

Comentar