spot_img
spot_img

Ministerie van Volksgezondheid vraagt aandacht voor hitte

Atualizado há

- Publicidade -

Het Ministerie van Volksgezondheid doet een beroep op de gemeenschap om zo min mogelijk  zich bloot te stellen aan de hitte ter voorkomen van gewaarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven. De situatie zou tussen juli en augustus kunnen verslechteren, met negatieve gevolgen voor de gezondheid van de mens.

Landen in de regio worden aangespoord voorbereid te zijn vanwege de invloed die dit zou kunnen hebben op de gezondheid van mensen, inclusief het risico tot overlijden. De weersvoorspellingen voor Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied voorspellen hittegolven tijdens de zomer van 2019. Dit kan stress door de droogte veroorzaakt doen toenemen, tot bosbranden leiden en schadelijke gevolgen hebben voor de volksgezondheid.

Blootstelling aan hitte veroorzaakt ernstige symptomen zoals: hitte-uitputting en hitteberoerte (een aandoening die flauwte veroorzaakt, evenals droge, warme huid, vanwege het onvermogen van het lichaam om hoge temperaturen te beheersen). De meeste aan warmte gerelateerde sterfgevallen zijn te wijten aan de verslechtering van bloedsomloop, nier-, hormonale en psychiatrische aandoeningen. Andere symptomen zijn vochtophoping in de onderste ledematen, warmte-uitslag in de nek, krampen, hoofdpijn, prikkelbaarheid, lethargie en zwakte. Mensen met chronische ziekten die dagelijks medicijnen nemen, lopen een groter risico op complicaties en overlijden tijdens een hittegolf, evenals ouderen en kinderen.

- Publicidade -

De reactie op warmte hangt af van het vermogen van elke persoon en ernstige effecten kunnen plotseling optreden. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de waarschuwingen en aanbevelingen van de lokale autoriteiten. Personen worden geadviseerd om blootstelling aan de zon tussen 11 uur ‘s morgens en 4 uur’ s ’middags te vermijden.

Het voornaamste is om voldoende te drinken, bij deze hitte twee liter per dag. Door een verhoogde transpiratie verlies je meer vocht, en het is belangrijk om dat weer aan te vullen. Ouderen kunnen minder goed transpireren, waardoor zij de warmte minder goed kunnen afvoeren. Juist voor hen is het belangrijk goed te blijven drinken daar het dorstgevoel minder sterk is.S porten of zware lichamelijke inspanning wordt afgeraden op het heetst van de dag. Het beste is om in de schaduw te blijven en het huis koel te houden door de instraling van zon te beperken (gordijnen dicht, zonwering omlaag) en ramen niet wijd open te zetten. Als het ’s avonds afkoelt kunnen de ramen juist wel open om de temperatuur in huis omlaag te brengen.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: