Amar Ramadhin foi um dos primeiros membros do governo a receber a vacina

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft als een van de eersten vandaag de Covid-19 vaccin gekregen. Naast hem is er een arts en een verpleegkundige als eerst gevaccineerd geworden. Met het toedienen van het eerste vaccin heeft de kick-off plaatsgevonden van de vaccinatiecampagne op het terrein van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De eerste twintig Surinamers hebben vandaag laten injecteren tegen het COVID-19-virus.

Publicidade

De minisiter heeft aangegeven dat de regering drukdoende is om de beschikbaarheid van het COVID-19- vaccin steeds te verbeteren. Er wordt via verschillende kanalen getracht om voldoende vaccins binnen te halen om de bevolking in voldoende mate te voorzien. De minister gaf te kennen dat het traject van vaccinatie heel belangrijk is om de gezondheid van de samenleving in haar totaliteit te waarborgen. De regering staat achter het besluit om over te gaan tot vaccinatie, vandaar dat de bewindsman tot de groep van de eersten behoort.

Dokter Stephen Vreden heeft er begrip voor dat burgers af willen van de irritatie die gepaard gaat met het gebruik van mondkapjes. Hij zegt dat het vaccin bedoeld is voor veel meer dan dat, onder andere om te voorkomen dat onze geliefden uit ons midden worden weggerukt door het virus. Hij hoopt dat naarmate er meer mensen gevaccineerd zullen worden, de negatieve informatie en angst onder de samenleving weggewerkt zal worden zegt dokter Vreden.

Comentar

Comentar