— Foto: Luiz Paulo
Publicidade

De verwachting is dat op dinsdag de ministers van Buitenlandse Zaken van de Federatieve Republiek Brazilië en het Koninkrijk der Nederlanden in Suriname zullen arriveren alsook de ambassadeur van Ghana als vertegenwoordiger van de Ghanese president. De minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) zal met de bewindslieden een bilaterale ontmoeting hebben en mogelijk met de Braziliaanse functionaris enkele overeenkomsten tekenen.

De ministers van Brazilië en Nederland keren op 25 november terug, terwijl president Irfaan Ali de volgende dag vertrekt. In aanloop naar 25 november biedt president Chan Santokhi de buitenlandse gasten en genodigden in klein gezelschap een diner aan. De gasten worden de volgende dag op het paleis verwelkomd door het Surinaamse staatshoofd en vicepresident Ronnie Brunswijk. Op het Onafhankelijkheidsplein wordt dan een buitengewone openbare vergadering van het parlement gehouden, waarbij de Guyanese president en president Santokhi felicitatieboodschappen zullen uitspreken. De overige gasten doen dat tijdens het diner op dinsdag 24 november.

Publicidade
Albert Ramdin — Foto: Luiz Paulo

Tijdens en rond de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid wordt er een lijvig programma afgewerkt. Dit gebeurt met inachtneming van de geldende Covid-19 protocollen. Minister Albert Ramdin zegt de activiteiten in het kader van de onafhankelijkheidsviering in feite al beginnen met de beëdiging van twee dignitarissen tot granman. Op zaterdag vindt op twee momenten de decoratie plaats van Surinamers die in het kader van de Onafhankelijkheid in 1975 en daarna een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van het land.

De eerste gasten voor de viering van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid arriveren vrijdagavond al, te weten de honorair consul van Israël en de beoogde ambassadeur van Thailand in Suriname.  Op maandag 23 november en dinsdag 24 november arriveren respectievelijk de Guyanese en Frans-Guyanese delegaties in Suriname. De Guyanese delegatie bestaat uit president Irfaan Ali, zijn echtgenote, enkele media en veiligheidspersoneel. Bij Frans-Guyana gaat het om de voorzitter van het parlement en de prefect van Frans-Guyana.

Comentar

Comentar