spot_img
spot_img

Minister Algoe: ‘Overheid heeft slechts faciliterende rol in rijstsector’

Atualizado há

De padieboeren lijden op dit moment grote verliezen aangezien de kostprijs van padie veel hoger ligt dan de huidige opkoopprijs. ‘De padieprijs op de internationale markt is sterk gedaald’, verduidelijkt Soeresh Algoe, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Hij geeft aan dat de prijs met ruim US$ 50 omlaag is gegaan.

‘De rijstsector is geliberaliseerd, dus de overheid bemoeit niet met de prijzen. Dit is al Jaren zo. De Vereniging van Rijstexporteurs (VRE) moet in feite op zoek gaan naar een markt waar zij tegen de normale prijs haar padie kan exporteren. Het ministerie van LVV zal de landbouwers niet zo kunnen laten. In afstemming met de president zijn we bezig om markten te zoeken voor de export van padie. Er zijn gesprekken gaande met Venezuela en Iran. Op dit moment kijken we alleen hoe wij een oplossing kunnen vinden, zodat de prijzen niet verder kelderen’, aldus de bewindsman.

Algoe: ‘De overheid kan niet met vaste prijzen komen, omdat de verkoop afhangt van de vraag en aanbod.‘De overheid heeft slechts een faciliterende rol in deze. Vandaar dat wij een markt zoeken. We willen zo snel als mogelijk een oplossing hebben voor de padieboeren,’ merkt Algoe op. Was de prijs enige tijd terug nog SRD 65 per baal, nu krijgen de boeren slechts SRD 52 per baal. De padieboeren vragen aandacht van de overheid om te zorgen voor een betere padieprijs dat de rijstsector niet achteruit gaat.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: