Het Korps Polite Suriname (KPS) bestaat op 1 juli precies 120 jaar. In verband met dit jubileum jaar heeft het kps verschillende activiteiten georganiseerd. Maandag werd de feestweek gelanceerd op het Politieacademie. Middels een mini-expo werd deze week ingeluid.

Tot 3 juli is deze expo gratis toegankelijk voor een ieder. Veel historie wordt er digitaal tentoongesteld aan de bezoekers. Voor studenten is het een aanrader om te zien welke transformatie et korps heeft doorgemaakt sinds de koloniale periode. Naast de foto’s en digtale beelden heeft het korps ook de oude wapens uit de kast gehaald. “Er is zoveel gebeurd in 120 jaar. We hebben zoveel meegemaakt vanaf het complot in 1911. Ik mag zeggen dat die geschiedenis ons nu in harmonie laten samenlevn”.

Publicidade

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie geeft aan dat er eerder een lezing was waarbij 120 jaar KPS de revue is gepasseerd. “Ook hebben we een intern sort tournoei gehad” zegt de politiebaas. Hij merkt op dat met de expo de feestweek wort gealnceerd. “Dt wil niet zeggen dat we de hele week gaan feesten”. Tjin LiepShie zegt dat er ook gepland is om een gedenkboek te publiceren. Hierna moet ook een gala concert komen met gerenomeerde musici uit de samenleving. Op 1 juli is het limax van de festiviteiten met een Parade en Defile.

Comentar

Comentar