Marie Levens — Foto: LPM News

De nieuwe minister van Onderwijs en Cultuur, Marie Levens, heeft bij haar aantreden een woord van dank uitgebracht aan de leerkrachten en schoolleiders in het veld die ondanks de Covid-19 situatie toch door zijn blijven werken. Ook het personeel van het ministerie samen met de directeur heeft ze bedankt om ondanks de situatie het ministerie te laten functioneren. Ze benadrukte dat het geen makkelijke opgave was voor onder andere de leerkrachten om les te blijven ondanks veel van hen niet onderricht zijn in ICT.

De minister merkte op dat ze schoolleiders naar school heeft zien gaan om leerlingen toch les te geven omdat het om een groep ging die geen toegang heeft tot internet. De nieuwe minister weet met wat voor problemen het ministerie zit zoals gebrek aan inkt en papier en werken in benauwde kantoorruimtes. Ze geeft aan dat er nu gewerkt zal worden zonder geld. “Moni no de”, zegt Levens. Er zal de komende periode geen extra geld worden uitgegeven.

Publicidade

Waar een verandering ook aan moet komen is het aspect van in rijen staan wachten om een kind in te schijven op een school. Er zullen regels daarvoor geïmplementeerd worden waarbij die naar de scholen doorgeschoven worden. Hierbij komt kijken dat aan schoolleiders gevraagd zullen worden om elk kind in te schrijven. Er zullen maatregelen getroffen worden om de klassen kleiner te maken. Nieuwe leslokalen bouwen is momenteel geen optie.

Comentar

Comentar