Op zondag 28 en maandag 29 december vindt het tweede deel van ‘Le Grand Caraïbe 2014’, een internationale springcompetitie voor paarden, plaats op manege Ponderosa.

 

Publicidade

Ruiters uit Frans-Guyana, Martinique, Guadeloupe en gastland Suriname zullen het dan tegen elkaar opnemen op verschillende onderdelen. Volgens organisator Kenneth Lim A Po is alles reeds in kannen en kruiken. “‘Wij zijn klaar om het evenement succesvol te maken”.

 

Suriname eindigde in oktober als nummer twee in Frans-Guyana. Thans hebben twintig lokale ruiters de kans om de eer in eigen land hoog te houden. Na Suriname volgt Martinique om het evenement te organiseren (in februari) en in april wordt het in Guadeloupe afgesloten.

 

Er zal worden gesprongen in de beginners klasse (B-klasse/ 100cm), de licht klasse (L-klasse/110cm) en de midden klasse (M-klasse/ 120cm). Uit Frans Guyana komen zeven ruiters, terwijl Guadeloupe en Martinique elk met vier de competitie zullen aangaan.

 

Onder andere Rudy en Alain Soekhlal zullen Suriname vertegenwoordigen in de M-klasse, alsmede Armand van Alen, Shaun Lim A Po, Earvin Goede, Kevin Tjin A Djie, en Robin Holtkamp.

Comentar

Comentar