spot_img
spot_img

LVV werkt aan stopzetting importkip

Atualizado há

- Publicidade -

Als het aan minister Soeresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) ligt, zal de import van kipdelen spoedig worden stopgezet. Momenteel zijn deskundigen bezig met het formuleren van de voorschriften voor het verbod. Kip en kipdelen worden onder andere uit Brazilië en de Verenigde Staten van Amerika geïmporteerd.

 

Volgens Nemchand Kanhai, voorzitter van de Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS) zal het stoppen van de import van kipdelen een stimulans zijn voor de boeren. De APSS en haar leden wachten al jaren hierop. Naar zeggen van de APSS- voorzitter is Suriname nu zelfvoorzienend. Hij benadrukt dat de kippentelers hun concurrentiepositie slechts willen verbeteren. De lokale kwekers zijn in staat meer te produceren, meent Kanhai.

- Publicidade -

 

2014 is een goed jaar geweest voor de pluimveesector.”We hebben weinig tot bijna geen overschot en ook geen tekort aan kippenvlees gehad. Het was het meest ideale jaar.” Hij geeft aan dat er in de laatste weken sprake was van een licht tekort door mogelijk meer consumptie, maar dit is goed opgevangen door de lokale kwekers van pluimvee.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: