De politie van Guyana heeft op het nippertje kunnen voorkomen dat een verdachte notoire crimineel de grens overstak naar Suriname.

Het gaat om een man die beweert lid te zijn geweest van de controversiële “Dead Squad” in Guyana. Deze zwaargewapende eenheid bestaande uit huurlingen heeft in 2002 tal van personen geliquideerd die rond die tijd uit de gevangenis wisten te vluchten tijdens een massa uitbraak.

Deze criminelen maakten Guyana onveilig.

Op een gegeven moment werden de criminelen een voor een dood gevonden en zoemde het van de geruchten dat een gewapende eenheid bestaande uit mensen die zelf banden hadden met de onderwereld de opdracht hebben gekregen van regeringsautoriteiten om dit te doen. De Guyanese regering heeft nooit formeel het bestaan van de “Dead Squad” erkend.

De man die bijna naar Suriname is gekomen heeft afgelopen week niet alleen zijn participatie in de “Dead Squad” bekend, maar ook het een en ander over de werkwijze ervan. De politie liet hem oproepen voor verhoor.

Nadien wilde hij naar Suriname vluchten, maar dankzij een tip naar justitie werd hij teruggewezen door de grenspolitie. Hij probeerde via de beruchte Back Track-Route naar Suriname te komen.

Comentar

Comentar