spot_img
spot_img

Levens: “Veel leerkrachten vertonen stressverschijnselen”

Schoolhoofden rapporteren irritaties.

Atualizado há

- Publicidade -

Na bijkans 3 weken te zijn gestart met het schooljaar 2020 – 2021 merkt het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) vanuit het veld dat er zich een algemeen tendens voordoet. Te merken is dat een deel van de leerkrachten stressverschijnselen vertonen. Dit is niet vreemd aangezien het land in een uitdagende sociaaleconomische situatie bevinden zegt Onderwijsminister Marie Levens in het parlement.

Verhoogde benzineprijzen, verhoogde bustarieven kortom de kosten in het levensonderhoud zijn veel hoger. Het gevolg van de stress is dat er patstellingen kunnen ontstaan bij het functioneren van de school. Het schooljaar is 3 weken oud. De schoolhoofden rapporteren aardig wat irritatie bij leerkrachten en ouders. Alles is onbetaalbaar geworden, bussen rijden niet altijd en boten varen niet. Studenten haken af of schrijven zich niet meer in. Daarbovenop  komen er steeds corona instructies van het ministerie. Die instructies, hoe noodzakelijk ook, gaan tegen de normale gang van zaken in. De aanpassing kost veel energie. Iedereen heeft moeite met zich constant aan de nieuwe regels houden. Kinderen raken er soms emotioneel van en leren en concentreren is dus minder dan normaal.

Dit alles hadden wij wel verwacht zegt de minister. “Daarvoor zijn wij onderwijskundigen, pedagogen en psychologen”, zegt ze. Wij weten dat enorme veranderingen veel van leerkrachten, kinderen en ouders vergt. Wij wisten dat er hier en daar spanningen zouden optreden. Maar het ministerie onderschat had is het aantal begeleiders dat nodig is om dit zeer spannend proces te begeleiden. Het ministerie probeert het administratieve zo goed mogelijk te doen, maar wij mogen ons wat meer gaan concentreren op de sociaal psychologische begeleiding is de minister van oordeel.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: