spot_img
spot_img

Leerlingen O.S. Dijkveld leerjaar 4 bezoeken LVV Santo Boma

Atualizado há

- Publicidade -

60 leerlingen van het leerjaar 4 van O.S. Dijkveld, vergezeld van enkele leerkrachten hebben een bezoek gebracht aan het LVV ressort te Santo Boma, ook wel LVV Peprepin genoemd. Bij dit bezoek op vrijdag 7 februari  zijn de leerlingen en leerkrachten welkom geheten door Griffin Warsodikromo, ressortleider van het gebied regio Wanica -C.

De landbouw-voorlichters van het ressort hebben de kinderen laten zien, hoe het aan toe gaat als een plant in de grond wordt gedaan, de verzorging en vermeerdering ervan. Hierna mochten de leerlingen zelf het geleerde toepassen. Voor vele van hen was het een heel leuke ervaring. “Ik ben niet voor het eerst bezig met plantjes, maar ik heb vandaag geleerd dat ik bepaalde dingen verkeerd deed, nu weet ik precies wat ik moet doen, ik kan niet wachten om naar huis te gaan om mijn plantjes op de juiste wijze te verzorgen”, gaf een leerling aan.

De begeleidende leerkrachten gaven aan dat dit soort bezoeken een beter resultaat levert bij de leerprestaties van de leerlingen, dan de stof alleen in de klas behandelen. Wij zijn blij dat wij in de gelegenheid zijn gesteld om dit LVV ressortkantoor te bezoeken, de kinderen hebben zichtbaar genoten en deel van onze lesstof is op zeer aangename, maar bovenal effectieve wijze doorgegeven, gaf een begeleidende leerkracht aan.

Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, heeft als hoofddoel de agrarische sector duurzaam te ontwikkelen. Om dit hoofddoel te verwezenlijken zijn er verschillende zaken die ook meegenomen moeten worden. Eén daarvan is de continuïteit en om dit te kunnen garanderen moeten de jongeren worden geïnteresseerd voor de landbouw.

- Publicidade -

Foto: LVV

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: