Het Colombiaanse bedrijf Marine Supply Services heeft van het Openbaar Ministerie (OM) die de Staat Suriname vertegenwoordigd, geëist ruim US 250.000 dollar te betalen voor het langer dan een jaar vasthouden van een boot. De claim is ingediend door de advocaat van het bedrijf, Ronald Kensmil.

 

Publicidade

Vorige week besloot de kortgedingrechter dat op de boot opnieuw beslag moet worden gelegd en dat het bij de politie in bewaring blijft totdat er een definitieve uitspraak is.

 

Nadat het vaartuig vorig jaar verkocht is aan een Surinaamse ondernemer is het in beslag genomen. Naar zeggen van de advocaat is dit onterecht gebeurd en dient de boot te worden teruggegeven aan Marine Supply Services. Volgens Kensmil is de Surinaamse ondernemer nooit de eigenaar geworden: “Als je iets bij een dief koopt, ben je niet de eigenaar. Het OM had de boot niet mogen verkopen.”

 

Het OM geeft aan dat de rechter nog niet heeft bepaald wie de eigenaar is en dat het vonnis van de vorige week onder voorbehoud is uitgevoerd omdat er hoger beroep is aangetekend.

Comentar

Comentar