spot_img
spot_img

KPS werkt aan aapak criminaliteit

Atualizado há

Er zijn in de afgelopen periode veel zware berovingen geweest in het achterland. Dit is maandag duidelijk gemaakt door het Korps Politie Suriname (KPS). Tijdens een onderhoud met de pers heeft commissaris van politie Hendrik Setrosentono laten merken dat het korps voorbereid is op deze criminelen.

Maandag heeft een team onder leiding van Setrosetono enkele succes verhalen gepresenteerd waarmee zij zich de afgelopen tijd bezig hebben gehouden. Inspecteur Fernand, Hoofd Kapitale Delicten  zegt dat tijdens de zware berovingen ook mensen het leven

hebben verloren. Volgens hem zijn er itussen een antal aanhoudigen geweest. Op vrijdag 19 juni zijn er eerst zes en daarna nog eens twee verdachten aangehouden. De criminelen hebben niet geshcroomd om op de politie te schieten vanuit het bos.

Het is ook opmerkelijk dat drugssmokkelaars ervoor kiezen om drugs vanuit Guyana het land in te smokkelen. Het gaat veelal om marihuana, Yammie, uit Jamiaca en cocaine die tijdns controe worden onderschept. Een 20 jarige Guyanese jongen is op het “Backtrack” aangehouden met 11 kilo cocaine.  Het hoofd van de Narcotica Brigade, hoofdinspecteur Jethoe geeft ook aan dat er via de Johan Adolf Pengel Luchthaven nog veel mensen door de mand vallen.

Uit het betoog van Jethoe is duidelijk dat leeftijd geen rol meer speelt. Een 78jarige Nederlnder is aangehouden met 10 pakken ocaine van samen ruim 6.5 kilo. Ook zijn twee vrouwen aangehouden met kleding waarin drugs was geimpregneerd. Zijn hadden elk ongeveer 18 kilo van deze kleding in hun koffer.

 

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: