spot_img
spot_img

Kortverblijf vreemdelingen in Suriname met zes maanden verlengd

Atualizado há

- Publicidade -

Vreemdelingen die vanaf 13 september 2019 voor een periode van zes maanden naar Suriname zijn gekomen en hun kortverblijf reeds verstreken is, mogen langer blijven in Suriname. Het ministerie van Justitie en Politie is na goed overleg tot dit besluit gekomen vanwege de afsluiting van het luchtruim in verband met de Covid-19 maatregelen. Hiermee wordt voorkomen dat een groeiend aantal vreemdelingen met een illegale status in Suriname rondlopen.

Het kortverblijf van deze groep vreemdelingen wordt te rekenen van 13 maart 2020 verlengd met een termijn van maximaal zes maanden. Vreemdelingen die vanaf 13 december 2019 het land zijn binnen gekomen, komen ook hiervoor in aanmerking. Deze termijn van zes maanden kan telkens met drie maanden worden verlengd totdat het luchtruim van Suriname en dat van het land van aankomst zijn opengesteld. Doordat het luchtruim van de verschillende landen vanaf maart 2020 voor bepaalde en onbepaalde tijd is gesloten, kunnen personen niet uit Suriname vertrekken of op tijd naar hier komen. Dit heeft ervoor gezorgd dat er thans vreemdelingen illegaal in Suriname verblijven. Het ministerie vindt het van belang dat het kortverblijf van deze vreemdelingen wordt verlengd, zodat zij niet met een illegale status in ons land blijven tot de dag dat zij uit Suriname kunnen vertrekken.

De vreemdelingen die in aanmerking wensen te komen voor verlenging van het kortverblijf dienen hun retourticket en geldig paspoort te overleggen. Na een beoordeling van de documenten, kunnen naar additionele documenten en informatie worden gevraagd.

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: