spot_img
spot_img

Jubileumviering met het DOE theather

Atualizado há

De Nationale Volksmuziekschool (NVMS) viert op 2 maart haar tienjarig bestaan met een ‘ODE aan het DOE Theater’. Dit project, geschreven voor Surinaamse jongeren, is entertainment op een educatieve manier. De musicals van het DOE Theater van Thea Doelwijt en Henk Tjon, met stukken als ‘Land te koop’, ‘Ba Uzi’ en andere, worden onder regie van Ivan Tai A Pin nieuw leven ingeblazen. “Voor de Surinaamse ouderen is het voornamelijk een geweldig stuk nostalgie”, aldus Karin Refos, voorzitter van de NVMS.

De verantwoordelijken voor de productie zijn Stas International en de NVMS. Thea Doelwijt en Harto Soemodihardjo van het voormalig DOE Theater zijn inmiddels in Suriname. Samen met de regisseur en organisatorisch directeur Marisa Pieplenbosch en artistiek directeur Bud Gaddum wordt er gewerkt aan het project. Cast, acteurs en misici mochten in januari audities doen.

“De ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden is de grootste financier van het jubileum en stond met het Bisdom en de Surinaamse overheid, aan de wieg van de school”, zegt Refos. Het terug brengen van theaterstukken en het laten spelen door Surinaamse jongeren zijn ideeën van Refos en Doelwijt.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App