IsDB zal in de komende periode de toegezegde bijstand in samenwerking met het Ministerie van Financiën verder uitwerken. Een programma inclusief een budget zal gezamenlijk geformuleerd worden. De IsDB Group heeft een budget van ongeveer $ 2.3 miljard beschikbaar gesteld ter ondersteuning van haar 57 lid landen in de strijd tegen het Covid-19 virus. Deze ondersteuning is beschikbaar voor directe hulp in de gezondheidszorg en voor het herstellen van de economie, inclusief de private en de sociale sectoren die getroffen zijn door deze pandemie.

De ondersteuning van de IsDB zal hoofdzakelijk uit leningen bestaan en vindt plaats via haar verschillende entiteiten, namelijk de Islamic Corporation for the Development of Private Sector (ICD), de International Islamic Trade Finance Corporation (ITFC) en Islamic Corporation for the Insurance of Investment and Export Credit (ICIEC).

Publicidade

De minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, heeft op maandag 20 april een goed bespreking via video conference gehad met de president van IsDB, Dr. Bandar M. Haijar. Vanwege het feit dat Suriname via de Wereldbank en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) reeds hulp ontvangt voor de gezondheidszorg werd op dit moment met de IsDB-ondersteuning voor de private- en sociale sectoren besproken.

Specifiek werden onder andere genoemd kapitaal voor de lokale productie- en toerisme sector voor het in stand houden van de bedrijven alsook voor investeringen. De noodzaak van de nodige importen ten behoeve van de productie bedrijven werd ook aan de orde gesteld. Voor de onderwijssector werd eventuele ondersteuning van het distance learning (ICT) deel besproken.

Foto: Archief LPM

Laat je reactie achter.

Comentar

Comentar